slide-arrow-w-left
slide-arrow-w-left

 

Fashion & Beauty

 

ARTICOLE DESPRE MODA DE NUNTĂ ŞI FRUMUSEŢE. URM ĂRIŢI ULTIMELE TENDINŢE ÎMPREUNĂ CU NOI! 

+Добавить Категории
Дата: 

Sucuri fresh. Beneficii sau daune?

Pentru ca întrebuinţarea în alimentaţie a sucurilor să nu aibă un efect dăunător, dar dimpotriva unul benefic, este bine să ţinem cont de câteva reguli la pregătirea şi consumul acestora şi anume: 

* Sucul trebuie pregătit chiar înainte de a-l consuma, deoarece  substanţele biologic active încep să se distrugă chiar peste câteva minute după ce separaţi fibra de suc; cu excepţia  sucului de sfecla, deoarece acesta trebuie ţinut la frigider timp de două ore înainte de a fi întrebuinţat, pentru ca substanţele nocive pentru organismul nostru sa fie distruse;

* Sucul se consumă cu 30-40 de minute înainte de masă, numai atunci el va îmbogăţi cu toate substanţele utile corpul uman şi va intra imediat în procesele biochimice, deoarece stomacul va fi încă gol. Nu se recomandă întrebuinţarea  sucurilor proaspăt stoarse dupa masa, în special a celor de fructe,  deoarece amestecul cu alimentele deja consumate poate provoca gaze excesive în intestine, ducând la disconfort;

* Se recomandă consumarea sucului printr-un pai, clătind apoi gura cu apă, deoarece conţinutul sporit de acizi organici  înmoaie şi chiar distruge smalţul dentar, anume din acest motiv medicii stomatologi nu recomanda spalarea dinţilor, dupa ce ati băut suc; 

* Nu folosiţi suc de legume în cantităţi mari (cu excepţia celui de roşii), este mai bine ca acesta sa fie  amestecat cu unul de fructe, spre exemplu sucul de mere se amestecă cu cel de sfeclă sau morcovi, iar proporţia sucului de legume  ar trebui să fie nu mai mult de 1/3 din valoarea totală. Cu sucul de sfeclă se obişnuieşte treptat, incepand cu cantităţi mici, la început fiind diluat cu apă, deoarece acesta scade tensiunea arterială şi ar putea fi benefic nu pentru toată lumea, iar pentru mulţi, chiar periculos; 

* Sucurile, stoarse din fructele care au samburi: cum ar fi caise, cireşe, vişine, piersici sau prune  nu se recomandă a fi  amestecate cu alte sucuri; iar sucul de pomuşoare sau fructe care conţin seminte, dimpotrivă, pot fi amestecate cu orice alte sucuri.

Întrebuinţarea regulată, şi in cantităţi mici, a sucurilor proaspăt stoarse ajută la însănătoşirea şi recuperarea corpul dumneavoastră, scoate o varietate de produse nocive ale metabolismului, redă puteri noi, oferind cantitatea necesară de vitamine şi minerale. Însă tineti minte, că întrebuinţarea sucurilor nu poate duce la vindecarea vreunei maladii, deoarece acestea nu sunt medicamente.


Întotdeauna al vostru - MirNevest.md