Предыдущая
компания

Viggo - мужские костюмы

Следующая
компания
Описание компании Фотографии Видео Блог Новости
Оценка: 5.00
Категория: 
Дата: 

CUM PURTĂM CRAVATA ȘI PAPIONUL


Purtarea și asortarea reușită a accesoriilor a dat întotdeauna dovadă de atenție la detalii. Indiferent dacă e vorba de o ținută formală, smart casual sau casual, detaliile sunt cele care o completează, o fac mai interesantă și nu în ultimul rând o diferențiază de altele.

Am hotărât să începem cu cel mai versatil și chiar cel mai important detaliu din garderoba bărbaților, și anume:

Cravata

Se consideră că un accesoriu precum cravata este greu de asortat din cauza numeroaselor imprimeuri existente, de aceea ne-am gândit să enumerăm niște „reguli” de asortare ale acestui item. Și iată care ar fi ele!

Lungimea

Vârful cravatei nu ar trebui să treacă de talia pantalonilor și de curea. Cravata nu trebuie să fie în niciun caz mai scurtă decât centura și nici mai lungă, să ajungă până la fermoarul pantalonilor.

-Cravata stă lipită de gulerul cămășii

Când îți faci nodul cravatei, trebuie să ai în vedere cât de strâns sau de larg va fi acesta. Cravata trebuie să urmeze linia gulerului, nu să atârne și nici să strângă cămașa în vreun fel. Nodul trebuie să arate natural, perfect încadrat de colțurile gulerului, iar dacă este făcut corect, rezultatul ar trebui să fie armonios.

-Asortarea cravatei

La o cămașă cu dungi se poartă o cravată într-o singură culoare și viceversa însă pe lângă combinațiile cravata uni +cămașă cu imprimeu și cravata cu imprimeu + cămașa uni, se pot combina și imprimeuri între ele cu condiția ca acestea să fie de dimensiuni diferite. De exemplu, dacă dungile de pe cămașă sunt mai mici sau mai mari decât cele de pe cravata este în regulă.Dacă ținuta cuprinde mai multe culori, ai grijă ca una dintre nuanțele cravatei să se asorteze cu hainele tale.

În codul ținutei business, există trei nuanțe cu care nu poți da greș în purtarea cravatei. Acestea sunt negru, albastru și gri. Evită cravatele în culori țipătoare .Pentru ținutele nonconformiste se acceptă și cravatele cu diverse desene sau modele, însă hainele cu care acestea pot fi combinate au o arie destul de restrânsă.


Papionul

Papionul reprezintă acel accesoriu care este purtat de către bărbat aproape la orice ocazie. Aceasta vine în locul cravatei şi al ascotului, iar pentru unii bărbaţi reprezintă o eleganţă aparte.

Cel mai des întâlnit este papionul universal, care în general este simplu, negru sau bordo, de regulă în culori închise, un detaliu scos în evidență prin contrast cu o cămașă deschisă la culoare.

Genul de papion care poate fi privit ca o adevărată operă de artă este acel ce este confecționat din mătase, are două fețe din aceași paletă coloristică, însă pattern-urile sunt total diferite. Acesta se înnoadă manual. Aici intră și papioanele de tip fluture sau diamand, ce se diferențiază prin forma atipică. Aceste tipuri de papioane denotă stil, eleganță și versatilitate.

 

категории
Контакты